To idealna propozycja na letni obiad. Nie zabiera dużo czasu i wysiłku, do tego nie jest trudne, ani skomplikowane. Maksymalny czas na wykonanie potrawy waha się w przedziale czasowym od 20 do 30 min. Na rozgrzanej patelni podsmażam pokrojoną w kostkę cebulkę wraz z czosnkiem. Następnie dodaję ugotowane mięso z poprzedniego dnia, ja akurat dysponowałam mięsem z indyka. Wylewam z kartonika pomidory z bazylią i oregano. Wszystko doprawiam do smaku przyprawami. Podaję z ugotowanym makaronem oraz posypuję natką pietruszki.
Inny wariant - można serwować z różnymi warzywami, obecnie dużo jest dostępnych sezonowych warzyw i owoców. Zimą można skorzystać z wersji mrożonej, np. dobrą propozycją są warzywa mrożone na patelnie z Horteksu.
SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz