środa, 1 sierpnia 2012

Letnie maseczki z warzyw

WARZYWNE PAPKI DLA ZMĘCZONEJ SKÓRY
Wykorzystaj bogatą w betakaroten marchew, kabaczek, ziemniak czy zielony groszek. Poprawiają koloryt zszarzałej skóry. Maseczki stosuj dwa razy w tygodniu.
2-3 łyżki świeżego soku z marchwi zmieszaj z łyżeczką oliwy z oliwek i miodu oraz żółtkiem aż powstanie "majonez". Rozprowadź go na twarzy i szyi, i przykryj wilgotnym kompresem z gazy. Po 20-25 minutach zmyj go ciepłą wodą.
Zetrzyj na tarce 1/2 obranego kabaczka, dodaj papkę ugotowaną z łyżki siemienia lnianego. Nanieś maseczkę na twarz, przykryj gazą. Zmyj po 15 minutach. Zamiast kabaczka można wykorzystać ugotowany, rozgnieciony ziemniak lub zielony groszek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz