W jej składzie znajdziemy przede
wszystkim słynną herbatę Ceylon, która wzbogacona jest dodatkowo o cynamon oraz
rodzynki. Efektem takiej mieszanki jest naprawdę świetny oraz mocny smak, który
jest zresztą cechą charakterystyczną wielu czarnych herbat, i który potrafi
skutecznie pobudzić i rozgrzać każdy organizm. Oczywiście, cynamon oraz
rodzynki mają spory wkład w jej aromat, który jest dużo przyjemniejszy oraz
słodszy.
To ciekawa kompozycja herbaty
czarnej oraz naturalnych owoców leśnych. Zapach lasu, słodkich malin i jeżyn
jesteśmy w stanie poczuć natychmiast po zalaniu torebki gorącą wodą. Ostudzona
herbata jest niezwykle orzeźwiająca i zachowuje swój wyjątkowy leśny smak
Kolejna propozycja bardzo rozgrzewająca na zimne wieczory z dodatkiem pieprzu.
Lekko cierpki, kwaskowy, a
zarazem słodki aromat czarnej porzeczki idealnie komponuje się z charakterem
cejlońskiej herbaty dając napar aromatyczny i przyjemny w smaku. Nuta owocowa w połączeniu z
lekką, ale wyraźną w posmaku herbatą tworzą orzeźwiającą kompozycję doskonałą
zarówno na gorąco, jak też w postaci herbaty mrożonej.
Green Wild Cherry - Chińska sencha z dodatkiem aromatycznej wiśni.
Mieszanka aromatów nosząca nazwę
„Brandy Spice” cudownie komponuje się z aromatem herbaty, tworząc napój
rozgrzewający i... zupełnie inny od wszystkich znanych Wam herbat. Wielką
przyjemność sprawia mi delektowanie się tym aromatem już w trakcie parzenia, gdy
się dopiero rozwija. Polecam na chwile wieczornego relaksu przy kominku, a
latem także jako herbatę mrożoną, z dodatkiem łyżeczki naturalnego miodu.
Biała herbata Lipton w piramidkach to herbata zielona z dodatkiem
srebrzystych pączków liści. Najrzadsza i najszlachetniejsza z herbat swoim
aksamitnym smakiem oczaruje najbardziej wymagających smakoszy. Zawiera
herbaciane pączki zrywane z najmłodszych krzewów, delikatne i pokryte
srebrzystymi włoskami.
Wykazuje działanie oczyszczające,
ponieważ zawarte w niej polifenole to silne antyoksydanty, usuwające z
organizmu wolne rodniki. Picie jej dodaje energii i pobudza wszystkie zmysły.
Herbaciane listki są tym cenniejsze im większe kawałki pozostają nienaruszone,
powoli rozwijając się w naparze pozwalają na stopniowe uwalnianie się
dobroczynnych związków. Dzięki pięknym żółtym płatkom nagietka jesteśmy
świadkami prawdziwie apetycznego zjawiska. Nagietek nadaje naparowi cudowną
barwę. Orzeźwiający smak pigwy kunsztownie dopełnia całości.
Czy macie swoje ulubione herbaty,
którymi możecie rozkoszować się codziennie?.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz